Van der Sar hoorde van Ajax-onrust: 'In 21 minuten van Noordwijk naar Amsterdam'

Van der Sar hoorde van Ajax-onrust: 'In 21 minuten van Noordwijk naar Amsterdam'

Gepubliceerd: zaterdag 22 september 2018 om 11:53za 22-09-2018 om 11:53

15 april 2018: een dag die Edwin van der Sar waarschijnlijk nooit meer zal vergeten. Op die dag werd PSV in Eindhoven kampioen tegen Ajax en werden de spelers van de Amsterdammers later die dag opgewacht door boze supporters. Van der Sar was thuis toen hij hoorde van de onrust. Hij reed snel naar Amsterdam om de onrust in de kiem te smoren, vertelt hij in Het Parool.

"Ik voelde de bui na die wedstrijd wel hangen", memoreert Van der Sar. "PSV kampioen, slecht gevoetbald. Ik had onderweg uit Eindhoven contact met onze veiligheidsmensen. Het was rustig bij de Arena, dus ik reed naar huis. Ik was net een biefstukje aan het bakken toen ik werd gebeld: de spelersbus was tegengehouden en de supporters wilden ook mij spreken. Ik ben in mijn auto gesprongen en ik was met 21 minuten van Noordwijk in Amsterdam."

Van der Sar vindt dat hij er op zo'n moment moet zijn en laat niet alleen zijn gezicht zien als het goed gaat, maar dus ook als het fout gaat. Meerdere keren per seizoen bezoekt hij meegereisde supporters. "En ik zit bij gesprekken met supportersdelegaties. Toen we in Lyon de finale haalden van de Europa League, ben ik met Marc Overmars naar het uitvak geweest, maar je moet er bij zware teleurstelling ook zijn."

De algemeen directeur van Ajax begrijpt dat supporters van Ajax erg emotioneel kunnen zijn en snapt dus ook dat de fans teleurgesteld waren na de zeperd in Eindhoven. "Er was een hoop woede, maar ik ben niet bang aangelegd. Hakim Ziyech werd fysiek belaagd. Ontoelaatbaar. Het is vrij chaotisch op zo'n moment. Veel geschreeuw, veel gescheld. Je kunt ook niet veel meer doen dan er zijn."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws