Excelsior geeft zege weg: debutant schiet Heerenveen in dying seconds langszij

22-09-2018 21:39
22

Excelsior heeft in de slotseconden een voorsprong uit handen gegeven tegen sc Heerenveen: De Friezen mogen niet klagen met een punt: 3-3. Invaller én debutant Jizz Hornkamp kroonde zich tot de held van Heerenveen.

De thuisploeg had lange tijd het betere van het spel. Na twaalf minuten tikte Ali Messaoud al een voorzet van Jeffry Fortes binnen. Excelsior-doelman Sonny Stevens moest daarna redding brengen op een inzet van Mitchell van Bergen, maar verder kon Heerenveen geen vuist maken. Excelsior domineerde en de bezoekers hadden het vooral lastig met dribbelaar Marcus Edwards, die zelf net naast schoot. De verdiende 2-0 viel kort voor rust toen Luigi Bruins fraai raak schoot.

Heerenveen-trainer Jan Olde Riekerink greep in de rust in door Nemanja Mihajlovic en Michel Vlap te brengen voor Arber Zeneli en Yuki Kobayashi. Dat sorteerde meteen effect: Dave Bulthuis kopte een vrije trap van Mihajlovic ongehinderd binnen. Excelsior sloeg razendsnel terug via opnieuw Messaoud, maar nu liet Heerenveen zich niet kennen. Na een opnieuw een assist van Mihajlovic bracht Morten Thorsby de spanning terug met een kopbal: 3-2.

Daarna trok Excelsior de regie echter weer naar zich toe. De Kralingers kregen kansen via Edwards en Fortes, maar Heerenveen-keeper Warner Hahn hield zijn ploeg op de been. De missers kwamen Excelsior duur te staan. In de slotseconden maakte uitgerekend Eredivisie-debutant Jizz Hornkamp de 3-3. Beide ploegen hebben daardoor zes punten, goed voor plek twaalf en dertien.