Goudhaantje van Heerenveen in zevende hemel: 'Nu ik het zo zie: mooi!'

Goudhaantje van Heerenveen in zevende hemel: 'Nu ik het zo zie: mooi!'

22-09-2018 23:42
15

Met zijn 20 jaar en 199 dagen werd Jizz Hornkamp zaterdagavond de jongste sc Heerenveen-speler sinds 2008 met een doelpunt tijdens zijn Eredivisie-debuut. De spits bezorgde de Friese club op bezoek bij Excelsior een zwaarbevochten punt met zijn goal: 3-3. Na de wedstrijd kon Hornkamp zijn geluk uiteraard niet op. 

"Ik kwam erin als rechtsbuiten, maar van nature ben ik spits dus ik kwam erbij om te scoren", zei hij voor de camera van FOX Sports. "Ik moest mijn momentje afwachten. Als ik kort ervoor de bal beter had aangenomen, had ik 'm ook al kunnen maken. Gelukkig schiet ik de bal er alsnog in."

Opvallend: op het veld zelf zág Hornkamp zijn goal niet eens. "Toen ik de bal raakte, zag ik hem richting het doel krullen. Ik zag dat de keeper er niet bij kon, ik zag dat-ie erin zou gaan. Maar nu ik het zie...Mooi doelpunt!"

Hoewel Heerenveen zich in Kralingen terugknokte van een 3-1 achterstand, was trainer Jan Olde Riekerink na afloop vooral ontevreden. "Het was slecht. We hadden zelfs met een grotere achterstand de rust in kunnen gaan, maar na rust verdienden we een punt. We speelden wat behoudender omdat we veel tegengoals krijgen. Excelsior deed het wel goed."