Veteranen genieten in het Gelredome: 'Vorig jaar kreeg ik een gesigneerd shirt'

Veteranen genieten in het Gelredome: 'Vorig jaar kreeg ik een gesigneerd shirt'

23-09-2018 08:42
8

Vitesse speelde zaterdagavond tegen ADO Den Haag de jaarlijkse Airborne-wedstrijd waarin de Slag om Arnhem uit 1944 herdacht werd. Voor zowel de Arnhemse fans als de Britse oorlogsveteranen is het ieder jaar een gelegenheid om naar uit te kijken.

De Arnhemmers ruilen elk jaar in september het gebruikelijke geel-zwart in voor een 'claret and blue' tricot om hun eer te bewijzen aan de oude soldaten. "Het Airborne-duel is iets dat vanuit de supporters is ontstaan en dat het dan zo groot is geworden, vind ik geweldig", laat voetbalschrijver en Vitesse-fan Ferry Reurink weten aan De Gelderlander.

"Zolang de veteranen er nog zijn, doen we het op deze manier. Kijk om je heen en zie wat het met de supporters doet", vult Paul Koster, voorzitter van de supportersvereniging aan. Ook de veteranen zelf vermaken zich elk jaar in het Gelredome. "Ik houd van voetbal. Ik kom uit Liverpool", vertelt de 91-jarige Tom Nevin. Het was de voormalige soldaat opgevallen dat Guram Kashia, de afgelopen jaren zeer betrokken tijdens de herdenking, niet meer in Arnhem speelt. "Vorig jaar kreeg ik een shirt van hem. Hij heeft het persoonlijk voor mij gesigneerd."

Bekijk ook: Indrukwekkend: Vitesse-duel minuut stilgelegd voor prachtig applaus na Oss-ramp