PSV 'grote favoriet' tegen Ajax: Het is haat en nijd, het is oorlog

PSV 'grote favoriet' tegen Ajax: "Het is haat en nijd, het is oorlog"

Gepubliceerd: zondag 23 september 2018 om 11:41zo 23-09-2018 om 11:41

Theo Lucius weet zeker dat PSV zondagmiddag in Eindhoven een goed resultaat gaat neerzetten tegen Ajax. Uit eigen ervaring weet de oud-prof dat PSV het in eigen huis vrijwel altijd goed doet tegen de aartsrivaal uit Amsterdam. 

"Ik verwacht een wedstrijd met aanvallend voetbal. PSV is erg gevaarlijk vanuit de omschakeling. Ze zijn in vorm en ik vind ze erg volwassen overkomen. Ajax zal proberen het spel te maken", blikt Lucius vooruit via de digitale kanalen van zijn oude club.

Hij denkt dat PSV 'de grote favoriet' is voor de Eredivisie-kraker. "De duels met Ajax en Feyenoord, dat zijn natuurlijk de echte toppers. Daar wil niemand van verliezen, PSV ook niet. Het is haat en nijd, het is oorlog. De druk van buitenaf is zoveel groter. Iedereen leeft mee: spelers, supporters, de pers. Er heerst altijd een andere spanning en die is voelbaar bij iedereen."

Over trainer Mark van Bommel is Lucius vol lof. "Hij doet het echt fantastisch. Zijn kracht is dat hij iedere wedstrijd hetzelfde benadert, dat had hij als speler ook al. Of hij nou tegen Ajax speelde of tegen bijvoorbeeld MVV: Mark gedroeg zich nooit anders, hij is gewoon zoals hij is. Ik spreek ook vaak met supporters en zij vinden hem echt een verrijking. In zijn enthousiasme, met zijn spel, het ziet er gewoon top uit. Er wordt in bepaalde wedstrijden veel hoger druk gezet en opportunistischer gespeeld, dat ziet het publiek graag."

Lees ook: Van Bommel 'wordt beste trainer sinds Van Gaal': 'Hij is daar erg mee bezig'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wat wordt PSV - Ajax?

(21096 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws