Van Persie bezorgt Advocaat vervelend Utrecht-debuut met doelpunt in slotfase

23-09-2018 14:06
82

FC Utrecht is het tijdperk-Dick Advocaat begonnen met een nederlaag bij Feyenoord. In een kletsnatte Kuip maakte de thuisclub in de slotfase het verschil: 1-0. Robin van Persie was de matchwinner.

Feyenoord was in de vorige vijf thuiswedstrijden in de Eredivisie goed voor minimaal drie doelpunten, maar zondag bleef de productie lange tijd achterwege. Dat had mede te maken met FC Utrecht, dat met nieuw elan speelde onder Advocaat. De ervaren trainer koos bij zijn debuut voor een 'nieuw' 4-3-3-systeem met Cyriel Dessers in de spits.

In de eerste helft kreeg Feyenoord voldoende kansen om de score te openen. Vooral Robin van Persie, die maar liefst zeven keer op doel schoot, had meerdere keren de 1-0 op zijn schoen, maar was niet nauwkeurig genoeg. De Feyenoord-spits besloot de eerste helft met een hoop irritatie, omdat hij vond dat tegenstander Timo Letschert hem in het gezicht had gespuugd. De arbitrage greep niet in.

Na rust beet Utrecht meer van zich af. De druk die Feyenoord in de eerste helft uitoefende, was plotseling verdwenen, waardoor er een open wedstrijd ontstond in De Kuip. Onder meer Oussame Tannane verzuimde de trekker over te halen. In de hoop toch nog een doelpunt te forceren, bracht trainer Giovanni van Bronckhorst de weer fitte Nicolai Jörgensen in.

Dat léék weinig effect te hebben, omdat Feyenoord slordig bleef voetballen. Tot de 87ste minuut. Een goede aanval eindigde bij Van Persie, die nu wél scoorde: 1-0. Hij mikte zijn kopbal in de lange hoek. In de slotfase kwam de voorsprong van Feyenoord niet meer in gevaar, waardoor de Rotterdammers de derde plaats weer overnemen van Heracles Almelo. Utrecht blijft teleurstellend veertiende.