Klaiber: Hij maakt grappen, maar hij kan je ook ter plekke afbranden

Klaiber: "Hij maakt grappen, maar hij kan je ook ter plekke afbranden"

23-09-2018 18:35
4

Sean Klaiber erkent dat 1-0 verliezen bij Feyenoord geen schande is, maar had op basis van de tweede helft graag meer mee naar huis genomen, vertelt hij aan VoetbalPrimeur. De verdediger van FC Utrecht vond zijn ploeg in de laatste 45 minuten beter dan de Rotterdammers. In de eerste helft was dat anders. 

Bennett van Fessem
ROTTERDAM

"Advocaat zei gewoon dat we meer ballen moesten tonen, ook hier in De Kuip", vertelt Klaiber aan deze website. "Dat hebben we gedaan. We gingen iets meer voetballen, iets feller erop. Feyenoord had daar moeite mee. Jammer dat het dan in de eindfase net niet klopte. Ik denk dat een gelijkspelletje wel op zijn plek was."

Klaiber kan nog niet veel zeggen over de verschillen tussen Advocaat en zijn voorganger Jean-Paul de Jong. "Ik heb hem pas net een week. Het is natuurlijk wel een persoon met status. Dat zie je wel aan hem. Hij heeft veel ervaring. Dat is misschien net iets anders dan Jean-Paul. Die kwam pas bij Utrecht na de Jupiler League (FC Eindhoven, red.). Hij mocht meekijken met Erik (Ten Hag, red.). Advocaat zit al langer in het voetbal. Hij is iemand die er bovenop zit."

Klaiber zegt dat Advocaat van alle markten thuis is. "Hij maakt grappen, maar hij kan je ook ter plekke afbranden. Even later maakt hij dan weer een grap. Ik vind het een heel vrolijke man en erg fijn om mee samen te werken."

Bekijk hieronder het hele interview met Klaiber