Ten Hag analyseert na PSV - Ajax: Ik schat PSV ook hoger in dan AEK

Ten Hag analyseert na PSV - Ajax: "Ik schat PSV ook hoger in dan AEK"

Gepubliceerd: zondag 23 september 2018 om 19:07zo 23-09-2018 om 19:07

Als de wedstrijd PSV - Ajax over zou mogen worden gespeeld, zou Erik ten Hag precies hetzelfde doen. De Ajax-trainer verdedigt zijn tactische keuzes, die niet altijd goed uitpakten.

Ten Hag koos voor Frenkie de Jong in het hart van de defensie, daar waar Max Wöber een pure centrale verdediger is. Dat was voor Ten Hag geen reden om De Jong daar niet neer te zetten. "Vorige keer hebben we met Wöber ook verloren", zegt Ten Hag tegen FOX Sports.

"Met Frenkie stond het tegen AEK hartstikke goed. AEK van een ander niveau? Dat is Champions League", zegt Ten Hag tegen de verslaggever van FOX, die vindt dat PSV beter is dan AEK. "Ik schat PSV ook hoger in dan AEK", zegt Ten Hag. "De opties waren minder. We hebben onvoldoende van de ruimte geprofiteerd."

Ten Hag vindt niet dat Ajax amper is opgeschoten na de verloren kampioenswedstrijd in april. "Er is een hele hoop veranderd. We spelen goed voetbal, maar dat heb ik niet gezien.  Het was te weinig. Natuurlijk moet dit hard aankomen. Dit moet pijn doen. Hier moeten we van leren. Dit kan zo niet, hoe we vandaag zijn afgetroefd."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws