Blind: Ik wil ook niet dat dit gelijk weer een kop wordt in de kranten

Blind: "Ik wil ook niet dat dit gelijk weer een kop wordt in de kranten"

Gepubliceerd: zondag 23 september 2018 om 19:38zo 23-09-2018 om 19:38

Daley Blind wanhoopt niet na de 3-0 nederlaag tegen PSV. Ajax staat nu vijf punten achter, maar de verdediger kan zich nog herinneren dat zijn ploeg maar liefst dertien punten achter heeft gestaan. Met die uitspraak wil hij de nederlaag echter niet goed proberen te praten.

"Het seizoen is nog vroeg. Er is nog niets aan de hand. Ik heb weleens dertien punten achter gestaan op PSV", vertelt Blind aan FOX Sports. "Toen waren zij ook al aan het juichen en dansen, maar aan het einde van de rit stonden wij met de schaal. Dat is zeker lang geleden. Ik wil ook niet dat dit gelijk weer een kop wordt in de kranten. We hebben gewoon terecht verloren. Het seizoen is nog vroeg. We moeten zorgen dat we aanhaken."

Blind noemt de 3-0 nederlaag in Eindhoven 'zeer teleurstellend'. "Van onze kant was het gewoon niet goed genoeg. We hebben ook veel te weinig gecreërd. Gewoon een domper."

PSV maakte het zichzelf makkelijk door al vroeg twee keer te scoren. "Ze maakten de eerste twee kansen af. Dan loop je gelijk achter de feiten aan. Wij kregen geen grote kansen of nauwelijks. Zij kwamen vaak door in de counter, dat is ook hun sterke punt. We hebben het niet laten zien vandaag. Dat mogen we onszelf verwijten", vertelt Blind.

Poll

Maakt Ajax de achterstand nog goed?

(1942 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws