Van 't Schip haalde klein foefje uit: 'Ze hoorden het vanochtend pas'

Van 't Schip haalde klein foefje uit: 'Ze hoorden het vanochtend pas'

Gepubliceerd: zondag 23 september 2018 om 20:33zo 23-09-2018 om 20:33

John van 't Schip besloot deze week om zijn opstelling pas zondagochtend bekend te maken aan zijn spelers. De PEC Zwolle-trainer wilde 'de boel scherp houden' en hoopte zijn spelers daardoor extra te motiveren.

"Het is nooit zo geweest dat ik het hele elftal om wilde gooien. We hebben deze week iets anders getraind en het anders ingedeeld", zegt Van 't Schip tegen de NOS na de 0-1 zege van PEC op FC Emmen.

"Je probeert de boel scherp te houden. Hoe? Door deze week niet te veel over de opstelling bekend te maken. Daar werken we vaak wat eerder aan. We laten dan doorschemeren hoe we eventueel spelen. Dat heb ik deze week niet gedaan. Vanochtend hoorden ze de opstelling. Er zijn niet veel veranderingen geweest. We hebben een goede week gehad, in de zin dat er keihard is getraind. Nu is het kwestie van het voetbal naar een hoger niveau te krijgen."

Arno Vermeulen van de NOS merkt op dat niet iedereen leek te beseffen dat PEC de punten nodig heeft. Hij haalt Younes Namli aan, die in zijn ogen niet veel arbeid leverde. "Het is een overwinning van het collectief, de hele groep", zegt Van 't Schip. "Spelers hebben een wedstrijd waarin ze soms wat minder zijn. Het kan ook zijn dat ze vermoeid zijn. Er zijn redenen voor te vinden, maar we hebben een goede bank."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws