De Boer kritisch op Ten Hag: Ik denk wel dat Ajax dat gedacht heeft

De Boer kritisch op Ten Hag: "Ik denk wel dat Ajax dat gedacht heeft"

23-09-2018 23:57
86

Frank de Boer begrijpt bepaalde keuzes die Erik ten Hag tegen PSV maakte niet. Ten Hag koos in Eindhoven voor een centrum met Frenkie de Jong en Daley Blind, maar dat pakte totaal verkeerd uit. De Jong speelde achterin vanwege het ontbreken van Matthijs de Ligt.

"Je kunt wel met De Jong en Blind in het centrum spelen, maar dan tegen een tegenstander die met hun kont in de eigen zestien speelt, want dan hou je de druk", zegt De Boer bij Studio Voetbal. "Tegen AEK speelden ze ook zo. Dat ging wel goed, maar AEK is een andere tegenstander dan PSV."

"Je kunt op internationaal niveau niet met dit duo spelen", vervolgt De Boer. "PSV is bijna van internationale klasse. Ik zeg niet dat Blind niet kan verdedigen, maar er stond wel een grote jongen naast hem die ingreep als het moest (De Ligt, red.). Nu heb je dat minder. PSV speelde heel goed. Van de twintig ballen hebben ze er negentien lang gegeven. Je ziet hoe moeilijk Ajax het daarmee had."

De Boer denkt dat Ajax de klus behoorlijk onderschat heeft. "Ik denk wel dat Ajax dat gedacht heeft. Ze dachten dat het wel even kon met die twee jongens. De Jong staat zijn mannetje wel, maar is geen pure verdediger. Blind kan goed verdedigen, maar moet iemand naast zich hebben."

No Poll