Lof voor PSV-verdediger: 'Heeft enorme conditie en was heel irritant voor Ajax'

Lof voor PSV-verdediger: 'Heeft enorme conditie en was heel irritant voor Ajax'

24-09-2018 07:28
23

Denzel Dumfries maakte een ijzersterke indruk in de Eredivisie-topper tussen PSV en Ajax. De Telegraaf-rapporteur Ben Wijnstekers, zelf een voormalig rechtsback, geeft hoog op van de 22-jarige PSV'er.

"Ik vind hem geweldig", zegt Wijnstekers in de ochtendkrant. Hij beloonde Dumfries met een 7,5. "Dumfries ging voorop in de strijd en dat was typerend voor PSV. Hij was ongelooflijk agressief in de duels, beet zich vast in zijn tegenstander en bleef maar opkomen. Hij heeft een enorme conditie en was heel irritant voor Ajax. Zo'n speler is heerlijk om in je ploeg te hebben."

Wijnstekers ziet nog wel voldoende verbeterpunten voor de rechtsback. "Hij is soms te opvliegerig en door zijn enthousiasme maakt hij af en toe onnodige overtredingen. Daar moet hij iets slimmer in worden. En qua opkomen zou hij misschien ook wat meer kunnen doseren." Hij vergelijkt Dumfries met Rick Karsdorp. "In zijn beginfase bij Feyenoord bleef Karsdorp ook maar gaan."

"Op een gegeven moment stellen tegenstanders zich daarop in en vinden ze er een antwoord op", aldus Wijnstekers. "Dumfries zal moeten leren om zijn momenten te kiezen. Maar dat zijn peanuts. Als hij zich zo blijft doorontwikkelen, is hij een goede kandidaat om in de toekomst de rechtsback van het Nederlands elftal te worden."