'Onverklaarbaar zwak' Vitesse: Ik ben pislink. Die tweede helft lijkt nergens op

'Onverklaarbaar zwak' Vitesse: "Ik ben pislink. Die tweede helft lijkt nergens op"

24-09-2018 08:55
27

Het verval bij Vitesse in de tweede helft van het thuisduel met ADO Den Haag (1-1) was schrijnend en alarmerend. Dat erkennen trainer Leonid Slutsky en aanvaller Roy Beerens.

"Het is onverklaarbaar hoe zwak de tweede helft was", stamelde een zichtbaar aangeslagen Slutsky in gesprek met de Gelderlander. "Aan kwaliteit kan het niet liggen. Want dan is de eerste helft onverklaarbaar. Daarin was het beste van Vitesse te zien. We kregen genoeg kansen. Maar daarna was de uitvoering niet om aan te gluren."

"De instorting is een mentaal aspect", stelt de coach, die zag dat Vitesse veel te snel voor de lange bal koos. "De lange bal is daar een voorbeeld van. Die wordt ingegeven door angst, want op het middenveld waren toch echt mensen aanspeelbaar. Hiermee moet ik aan de slag."

Ook Beerens baalt stevig. "Ik ben pislink. Die tweede helft lijkt nergens op. Amateuristisch", aldus de terneergeslagen buitenspeler. "Maar we moeten nu ook niet verdrinken in dramatiek. Deze groep heeft echt wel kwaliteit. Dat hebben we laten zien tegen FC Groningen en Heerenveen. En nu was de eerste helft ook goed. Waarom die tweede helft dan nergens op lijkt, is een mysterie."

"Dit is een wijze en pijnlijke les", vervolgt Beerebs. "We trainen knetterhard. We weten hoe we willen spelen. Dan moeten we dat met lef uitdragen. Nu hebben we twee gezichten getoond. Nou, die van de tweede helft staat me helemaal niet aan."