Van Bommel is de meest getalenteerde trainer die we in jaren gehad hebben

"Van Bommel is de meest getalenteerde trainer die we in jaren gehad hebben"

Gepubliceerd: maandag 24 september 2018 om 09:25ma 24-09-2018 om 09:25

Aad de Mos, die bij zowel PSV als Ajax trainer was, denkt dat Mark van Bommel tactisch meer in zijn mars heeft dan Erik ten Hag. De Eindhovenaren waren zondag met 3-0 te sterk voor de Amsterdammers.

"Van Bommel weet wat een wedstrijd vraagt en ziet het trainersvak niet alleen maar als bezigheidstherapie", zegt De Mos tegen NU.nl. Bij Ten Hag ontdekt hij maar één speelwijze. "En dat is vol op de aanval, waarbij alles mee moet zitten. Al ben ik daar wel van onder de indruk. Ten Hag is meer een peoplemanager dan een tacticus en momenteel méér afhankelijk van zijn spelers dan Van Bommel."

Psychiater Bram Bakker is duidelijk over de twee trainers. "Ik ben enorm onder de indruk van Van Bommel. Wat hij doet, is natural en dat is precies wat nodig is bij een trainer. Van Bommel heeft alles wat Ten Hag niet heeft en Ten Hag probeert dat te compenseren met toewijding en discipline, waar natuurlijk ook niets mis mee is", zegt hij.

"Van Bommel was als speler controversieel en dat zie je nu ook terug", aldus Bakker. "Hij heeft een perfecte vooropleiding gehad en gaat als coach ook in het buitenland slagen. Van Bommel is de meest getalenteerde trainer die we in jaren gehad hebben."

Poll

Wordt Van Bommel een absolute toptrainer?

(2774 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws