Invaller Van de Beek: 'Vanaf de bank zag ik het fout gaan, terecht verloren'

Invaller Van de Beek: 'Vanaf de bank zag ik het fout gaan, terecht verloren'

24-09-2018 09:55
40

Donny van de Beek moest concluderen dat Ajax niets heeft geleerd van de wedstrijd van vorig seizoen bij PSV. Toen pakten de Eindhovenaren voor eigen publiek de titel tegen de Amsterdammers.

"Vanaf de bank zag ik het fout gaan", zegt Van de Beek tegen AT5. "We gaven die goals zo weg. Dat mag niet gebeuren. Als je ziet hoe zij de duels aangaan en erop klappen, dat hebben wij niet gedaan."

"Na de wedstrijd van vorig seizoen zou je zeggen: daar hebben we van geleerd. Maar wij hebben zeer terecht verloren", erkent de middenvelder, die na rust inviel. "Ik vond het geen pech. PSV was gewoon veel scherper, hoe pijnlijk dat ook is om te zeggen. Je kunt tactisch praten, maar zij winnen alle duels en dat is de basis. Dat was gewoon al slecht van ons."

Ajax moet opnieuw in de achtervolging. "Op basis van deze wedstrijd zijn er weinig positieve punten waarop we kunnen voortborduren. In vorige wedstrijden hebben we wel goede dingen laten zien. Maar het is heel zuur dat je er zo afgaat tegen je concurrent."