Klaassen: 'Ik snap nu waarom Duitsers zo vaak scoren in de laatste minuut'

Klaassen: 'Ik snap nu waarom Duitsers zo vaak scoren in de laatste minuut'

24-09-2018 10:07
20

Davy Klaassen geniet van zijn eerste maanden in de Bundesliga. Zaterdagmiddag boekte de Nederlandse middenvelder een persoonlijk succesje door de winnende treffer te maken namens Werder Bremen in het uitduel met FC Augsburg: 2-3. 

Afgelopen seizoen zat Klaassen bij Everton wekelijks op de bank of de tribune. "Het is fijn dat ik weer elke wedstrijd kan spelen, want vorig jaar was dat wel effe anders. Het was zelfs even wennen om elke week in actie te komen", vertelt hij aan De Telegraaf. 

"Je bereidt je toch anders op een wedstrijd voor als je weet dat je gaat spelen. Ik voel me weer gewaardeerd en belangrijk. Ik denk dat ik dan ook het beste rendeer, als ik mijn spel kan spelen als bij Ajax."

De voorbereiding op het seizoen vond Klaassen loodzwaar. "Ik snap nu wel waarom er door Duitsers zo vaak in de laatste minuut wordt gescoord. De laatste weken van de voorbereiding waren écht Duits, loodzwaar. Al is het bij ons, zoals je bij andere clubs wel eens hoort, niet voorgekomen dat we drie keer op een dag trainden. En bijna alle oefeningen zijn met de bal. Het was gelukkig niet alleen maar lopen, lopen, lopen."

Check ook: Klaassen opent rekening bij Bremen: Nederlander schiet binnen na enorme blunder