Lovende woorden voor scorende Heerenveen-invaller: 'Dan wordt hij een hele grote'

Lovende woorden voor scorende Heerenveen-invaller: 'Dan wordt hij een hele grote'

24-09-2018 15:11
27

De 20-jarige Jizz Hornkamp zette zijn debuut in de Eredivisie zondag luister bij met een doelpunt. Daarmee redde de aanvaller een punt voor de Friezen (3-3). De talentvolle aanvaller wacht volgens teamgenoot Nemanja Mihajlović, zelf ook invaller tegen Excelsior, een mooie toekomst.

"Jizz is is nog jong, maar zeer talentvol", vertelt hij in gesprek met Friesch Dagblad. "Als-ie zo blijft doorgaan, wordt hij een hele grote. Ik heb hem afgelopen jaar tijdens trainingen en wedstrijden met het tweede overal zien spelen. Van rechtsback tot in de spits. Dat is in het moderne voetbal een enorme kwaliteit."

Hornkamp, die via de jeugdopleidingen van Ajax en AZ bij sc Heerenveen terechtkwam, hoopt eerst vooral meer minuten te kunnen maken bij Heerenveen. In gesprek met Friesch Dagblad vertelt hij dat hij bijna de overstap had gemaakt naar MVV. "Bij MVV zou ik waarschijnlijk meer aan spelen toekomen, maar ik wilde hier graag vechten voor mijn kans. En als je die dan krijgt en ‘m direct verzilvert, kun je alleen maar trots zijn."

No Poll