Van Hooijdonk bekritiseert 'naïeve' Ten Hag: 'Voor iedereen zo klaar als klontje'

Van Hooijdonk bekritiseert 'naïeve' Ten Hag: 'Voor iedereen zo klaar als klontje'

24-09-2018 18:15
100

Pierre van Hooijdonk verwacht niet dat PSV vaker toppers op eenvoudige wijze gaat winnen. Zondagmiddag werd Ajax redelijk simpel opzij gezet: 3-0. Dat gaat niet vaker gebeuren, aldus Pi-Air.

Van Hooijdonk laat echter niet na om PSV-trainer Mark van Bommel een compliment te geven. De Eindhovenaren staan eerste in de Eredivisie, zijn nog foutloos en spelen goed voetbal. "Hij heeft het goed voor elkaar, maar ik denk niet dat het vaak voor gaat komen dat hij een topper zo makkelijk gaat winnen", zei Van Hooijdonk zondagavond bij Studio Voetbal.

PSV benutte de zwaktes van Ajax optimaal. Van Hooijdonk zegt dat iedereen kon zien waar de Amsterdammers te pakken waren. "Voor iedereen was het zo klaar als een klontje waar de mogelijkheden lagen. Die hebben ze vanaf de eerste seconde benut."

Een van de zwaktes van Ajax was het centrum. Daley Blind had Frenkie de Jong naast zich door de blessure van Matthijs de Ligt. "Ik vind het heel erg naïef om te denken dat je tegen PSV met hen in het centrum kunt spelen. Je hebt Wöber, die op de bank zit. Hij heeft in ieder geval meer lengte. Je hebt ook Perr Schuurs nog. Je moet daar iets tegenover zetten", doelt Van Hooijdonk op PSV-spits Luuk de Jong.

No Poll