'Situatie Padt is niet groot genoeg om vanuit Zeist een oordeel over te vellen'

'Situatie Padt is niet groot genoeg om vanuit Zeist een oordeel over te vellen'

24-09-2018 19:13
25

Jeroen Elshoff is benieuwd naar wat er met Sergio Padt gaat gebeuren. De NOS-commentator vertelt dat men in Amerika een contract moet tekenen, waardoor clubs hun vingers niet hoeven te branden aan dergelijke zaken. Padt werd zondagavond vanwege agressief gedrag opgepakt in een trein.

"Ik vind het interessant hoe er in Nederland tegen dit soort situaties aangekeken wordt", vertelt Elshoff bij de NOS Voetbalpodcast. "Hij is gisteravond opgepakt in een trein vanwege agressief gedrag. Toevallig zat daar een journalist van het Dagblad van het Noorden bij, vandaar dat het zo gedetailleerd in de kranten is komen te staan. In Amerika moeten spelers een contract tekenen van de NFL (American Football League, red.). Ze kunnen je straffen als je hun merk niet goed uitdraagt."

"Dat doen ze om te voorkomen dat de clubs spelers moeten straffen die gekke dingen doen", vervolgt Elshoff. "Dan heb je altijd te maken met belangenverstrengeling. Ik ben benieuwd naar wat er gaat gebeuren met iemand die bij een club speelt die veel maatschappelijke projecten heeft. Daar staat Groningen ook om bekend. De club zal hem waarschijnlijk een boete geven."

Arno Vermeulen vindt de Amerikaanse constructie maar ingewikkeld en denkt dat Groningen het prima zelf af kan handelen. "Ze mogen hem van mij wel straffen, maar ik vind niet dat het hele voetbal in diskrediet wordt gebracht omdat hij zich niet goed gedraagt. Ik denk dat een club dit wel aankan. Ik vind het niet groot genoeg om er vanuit Zeist of waar dan ook een oordeel over te vellen. Een club is in principe mans genoeg."