Modric stoot Ronaldo van de troon, ook prijs voor Courtois en Thy

Modric stoot Ronaldo van de troon, ook prijs voor Courtois en Thy

24-09-2018 21:57
43

Luka Modric is verkozen tot de beste voetballer van het afgelopen seizoen. De 33-jarige controleur uit Kroatië heeft de hegemonie van Cristiano Ronaldo en Lionel Messi, die sinds 2007 de prijs verdeelden, doorbroken. Regerend winnaar Ronaldo en Mohamed Salah waren de overige twee genomineerden.

Didier Deschamps, die Frankrijk naar de wereldtitel gidste, werd uitgeroepen tot de beste trainer van het jaar. Ook de beste trainer van een vrouwenelftal was een Fransman: Reynald Pedros, trainer van Champions League-winnaar Olympique Lyon, troefde Oranje-bondscoach Sarina Wiegman af.

Thibaut Courtois haalde met België de derde plek op het WK, versierde een transfer naar Real Madrid en won de prijs voor de beste doelman van het seizoen. Deze prijs werd uitgereikt door Edwin van der Sar en Jackson Follmann, overlevende van de Chapecoense-vliegramp. Voormalig VVV-spits Lennart Thy won de Fair Play Award. De Duitser sloeg vorig seizoen een wedstrijd tegen PSV over voor een stamceloperatie, waarmee hij het leven van een onbekende kon redden. De Braziliaanse Marta was de beste vrouwelijke speler van het jaar.