'Mini-Messi' maakt indruk: 'Wil hem als teamgenoot bijna een rotschop geven'

'Mini-Messi' maakt indruk: 'Wil hem als teamgenoot bijna een rotschop geven'

Gepubliceerd: maandag 24 september 2018 om 23:47ma 24-09-2018 om 23:47

Marcus Edwards werd vlak voor het einde van de transfermarkt door Excelsior van Tottenham Hotspur gehuurd. De negentienjarige aanvaller is Engeland gebombardeerd tot 'mini-Messi' en heeft inmiddels enkele veelbelovende flitsen laten zien in de Eredivisie.

Ploeggenoot Jurgen Mattheij zag Edwards zaterdagavond uitblinken tijdens de 3-3 tegen sc Heerenveen. "Zoals hij vandaag tekeerging, wil ik hem als teamgenoot nog bijna een rotschop geven", liet de centrale verdediger na afloop weten aan het Algemeen Dagblad. "Ik snap hoe die verdedigers zich voelen. Dat heb ik op trainingen ook. Ontzettend frustrerend en tegelijkertijd een genot om naar te kijken."

Edwards speelde vorig seizoen op huurbasis voor Norwich City, maar werd na drie maanden alweer teruggestuurd omdat hij vaak te laat kwam en niet goed in de groep lag. Excelsior-trainer Adrie Poldervaart is niet bang voor zo'n scenario. "Maandag bleef hij na de training met een paar jongens achter op het veld, een balletje hooghouden. Dat was lachen, gieren, brullen, een halfuur lang." De trainer prijst zich gelukkig met de komst van het toptalent. "Een fantastische voetballer. Hoe Ferry de Haan (de algemeen directeur in Kralingen, red.) het geflikt heeft, heeft hij het geflikt."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws