Nijland: 'Het is in ieder geval een feit dat Sergio Padt gedronken heeft'

Nijland: 'Het is in ieder geval een feit dat Sergio Padt gedronken heeft'

Gepubliceerd: dinsdag 25 september 2018 om 07:01di 25-09-2018 om 07:01

De reden dat Sergio Padt zondagavond na FC Groningen - AZ (1-3) de trein heeft gepakt is omdat hij na afloop van de wedstrijd gedronken heeft. Dat bevestigde algemeen directeur Hans Nijland maandagavond bij Veronica Inside.

"Hij heeft een paar wijntjes gedronken en heeft vervolgens de trein gepakt. Zijn vrouw is met de auto naar huis gegaan", zegt Nijland. Presentator Wilfred Genee heeft meerdere verhalen gehoord. De een zegt dat Padt slechts twee Gin-tonic heeft gedronken, daar waar de ander zegt dat hij juist heel veel op had. Nijland kan daar niets over zeggen. "Dat weet ik niet. Ik ben daar niet bij geweest."

"Het is in ieder geval een feit dat hij gedronken heeft, maar ik weet absoluut niet hoeveel", vervolgt Nijland. "Dat is de reden dat Padt de trein heeft gepakt. Het schijnt dat hij geen vervoersbewijs had. Toen kwamen er discussies en ellende, met alle gevolgen van dien."

Groningen heeft besloten om Padt zelf niet te straffen. "Hij heeft zijn aanvoerdersband ingeleverd en is door de publiciteit aardig door het stof gegaan. Vervolgens moeten wij afwachten hoe het OM hiermee omgaat. Hij is ook zeer zelfbewust. Ik ga niet op de stoel zitten van het Openbaar Ministerie."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Hadt Padt ook gestraft moeten worden door de club?

(2187 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws