Ten Hag: 'Wij geloven in hem. Hij kan een heel mooie carrière tegemoet gaan'

Ten Hag: 'Wij geloven in hem. Hij kan een heel mooie carrière tegemoet gaan'

Gepubliceerd: dinsdag 25 september 2018 om 08:35di 25-09-2018 om 08:35

Erik Ten Hag verwacht dat Ryan Gravenberch snel een belangrijke rol gaat spelen in Ajax 1. De pas zestienjarige middenvelder maakt een goede indruk op de Ajax-trainer en mocht zondag tegen PSV zijn debuut maken.

"We hebben hem een hele voorbereiding meegenomen", vertelt Ten Hag aan Ajax TV. "Hij heeft laten zien dat hij het niveau aankan. We willen hem uitdagen en denken dat hij op korte termijn iets kan bijdragen. Hij moet op bepaalde vlakken nog groeien. Dat betekent dat je moet spelen. Dan kan zo'n ontwikkeling snel gaan. We hopen dat hij snel nog meer bijdrage gaat leveren aan het eerste elftal."

Ten Hag heeft overwogen om Gravenberch op de bank te houden in de topper tegen PSV, omdat Ajax al met 3-0 achter stond. Hij heeft toch besloten om hem te brengen. "Je overweegt altijd alles. Het is een goede tegenstander, de druk, dat wil je hem laten ervaren."

"Wij denken dus dat hij op niet al te lange termijn een rol kan gaan spelen. Dit was de juiste gelegenheid om hem minuten te geven. Dit kan hem verder helpen. Nu ligt het aan hemzelf. Hoe gaat hij daarmee om? Kan hij de vervolgstappen ook zetten?"

"Dat hij een groot potentieel heeft is duidelijk. Dat wij daarin geloven is ook duidelijk, anders hadden we hem niet gebracht en opgenomen in de wedstrijdselectie. Het geeft aan dat wij in hem geloven. Hij kan een heel mooie carrière tegemoet gaan."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws