Sulejmani en Van Wolfswinkel zien ludieke protesten: controllers op het veld

Sulejmani en Van Wolfswinkel zien ludieke protesten: controllers op het veld

Gepubliceerd: dinsdag 25 september 2018 om 10:13di 25-09-2018 om 10:13

De fans van het Zwitserse Young Boys gruwelen van het idee dat hun club een eigen eSports-tak dreigt te krijgen. Tijdens de wedstrijd tegen FC Basel van zondag liet de harde kern van de regerend Zwitsers landskampioen zijn ongenoegen blijken.

Toen de wedstrijd ruim een kwartier oud was, kwamen de boze supporters in actie. Het kunstgrasveld van het Stade de Suisse werd bekogeld met tennisballen en PlayStation-controllers. Bovendien werd er op de tribune een groot spandoek ontrold met een veelzeggende afbeelding van een 'pauzeknop'.

Na dit oponthoud ging de wedstrijd vrolijk verder en zette de thuisploeg een legendarische uitslag door. Mede door een doelpunt van oud-Ajacied Miralem Sulejmani won de regerend landskampioen uit Bern met liefst 7-1 van FC Basel, pikant genoeg de enige Zwitserse profclub met een eigen eSports-afdeling. Ricky van Wolfswinkel pakte nog een doelpuntje mee namens FC Basel, tussen 2010 en 2017 onafgebroken kampioen, van Zwitserland maar kon zelfs de eer niet meer redden.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws