Oud-Ajacieden blinken uit bij PSV: 'Viergever wegsturen. Waar zit je verstand?'

Oud-Ajacieden blinken uit bij PSV: 'Viergever wegsturen. Waar zit je verstand?'

Gepubliceerd: dinsdag 25 september 2018 om 10:58di 25-09-2018 om 10:58

Henk Spaan heeft forse kritiek geuit aan het adres van Ajax-trainer Erik ten Hag. De columnist van Het Parool deelt, in zijn vaste rubriek Spaan geeft punten, een 5 uit aan Ten Hag naar aanleiding van de met 3-0 verloren kraker tegen PSV.

De 47-jarige Tukker ving de afwezigheid van Matthijs de Ligt op door Frenkie de Jong samen met Daley Blind centraal achterin te zetten. De twee kregen geen poot aan de grond tegen PSV-spits Luuk de Jong. 'Het was denk ik de beste keuze. Bij Ajax gaan we uit van voetbal, zei Ten Hag na afloop van PSV-Ajax over zijn opstelling. En dat doen ze bij PSV niet zeker', smaalt Spaan. 'Wöber kopen voor de bank en Viergever wegsturen. Waar zit je verstand?'

Viergever was echter niet de enige ex-Ajacied die is opgevangen in Eindhoven. Ook Steven Bergwijn en Pablo Rosario werden te licht bevonden in Amsterdam en blonken zondagmiddag uit namens PSV. 'Vooral Stevie Bergwijn liet zondag nog eens goed zien hoe betreurenswaardig voor Ajax zijn overgang is geweest. Hoofdoorzaak van de nederlaag? Dat PSV over een goed gecoacht, hecht team beschikte en Ajax niet', sluit de oud-presentator van Studio Spaan af.

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Is de kritiek op Ten Hag overdreven?

(10656 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws