Vlachodimos wordt tegen Bayern gepasseerd door Renato Sanches

'Benfica kan gaan cashen: volledige Engelse en Duitse top jaagt op doelman (24)'

'Benfica kan gaan cashen: volledige Engelse en Duitse top jaagt op doelman (24)'

25-09-2018 11:20
16

De Grieks-Duitse Benfica-doelman Odisseas Vlachodimos heeft niet veel tijd nodig gehad om zichzelf in de kijker van de Europese top te spelen. De 24-jarige keeper heeft dit seizoen tien officiële wedstrijden in de benen, maar staat volgens Record in de belangstelling van acht clubs uit de Premier League en de Bundesliga.

Het Portugese medium noemt met Arsenal, Chelsea, Liverpool en Manchester United vier traditionele Premier League-topclubs, terwijl ook Newcastle United interesse zou hebben in Vlachodimos. Ook Bayern München, RB Leipzig en Eintracht Frankfurt zijn naar verluidt geïnteresseerd in de sluitpost. Vlachodimos is geen onbekende in de Bundesliga: de doelman werd opgeleid bij VfB Stuttgart, speelde voor Duitse jeugdelftallen en keepte onlangs in de Champions Leage tegen Bayern (beide clubs zitten bij Ajax in de poule, red.).

Benfica haalde de doelman afgelopen zomer voor ongeveer 2,5 miljoen euro op bij Panathinaikos. Aangezien Vlachodimos nog tot medio 2023 vastligt in de Portugese hoofdstad, lijkt de club een veelvoud van dat aankoopbedrag terug te kunnen verdienen. Bayern zou in de geboren Duitser met Griekse roots een toekomstige opvolger van Manuel Neuer zien.