Van der Gaag: 'Als de boodschap niet aankomt, dan doen we het op andere manier'

Van der Gaag: 'Als de boodschap niet aankomt, dan doen we het op andere manier'

25-09-2018 12:35
30

Ondanks de woede na de pijnlijke nederlaag tegen VVV-Venlo (3-0) is NAC-trainer Mitchell van der Gaag niet van plan zijn team volledig om te gooien in het bekerduel tegen RKC. De oefenmeester erkent dat zijn ploeg er momenteel niet goed voor staat.

"We zijn op dit moment niet op de goede weg. We doen iets niet goed en daar ben ik verantwoordelijk voor. We laten elkaar allemaal in de steek. Als je van Fortuna verliest, dan moet je er als team staan tegen VVV. Dan kan het niet met een paar procent minder", aldus Van der Gaag tegenover BN De Stem. "Ik moet de boel aanzwengelen, als staf proberen we zo duidelijk mogelijk te zijn. Voetbal is simpel, het is niet moeilijk."

Van der Gaag vindt dat zijn ploeg, die zeventiende staat met drie schamele puntjes, niet in een fase zit om te experimenteren. "Maar ik voer wel enkele wijzigingen door met spelers die niet veel gespeeld hebben. Het enige wat telt, is winnen van RKC. Ik geef mensen geen rust omdat het een bekerwedstrijd is. Soms moet je een signaal afgeven, dat heb ik afgelopen weekend proberen te doen. Loyaal zijn, is goed. Maar ook ik heb mijn grenzen. Als de boodschap niet aankomt, doen we het op een andere manier."

De trainer van NAC denkt er onder meer over om in plaats van twee mandekkers in het centrum van de defensie drie mandekkers op te stellen. "Aan de andere kant, dan gooi ik weer veel over boord. Zeker met de spelers die we gehaald hebben. Het wil ook weer niet zeggen dat als je met veel man achterop speelt, het daadwerkelijk beter gaat."