KNVB beker dreigt charme te verliezen: 'Veiligheid is niet te garanderen'

KNVB beker dreigt charme te verliezen: 'Veiligheid is niet te garanderen'

25-09-2018 13:33
32

Steeds vaker komt de charme van het bekervoetbal onder druk te staan. Zo wijkt Te Werve voor de wedstrijd tegen Ajax uit naar het sportpark van Noordwijk, terwijl Gemert de bekerwedstrijd tegen Feyenoord in het stadion van Helmond Sport speelt.

Directeur amateurvoetbal van de KNVB Jan Dirk van der Zee vindt het jammer dat de amateurclubs niet op eigen terrein kunnen spelen. "Dat is wel een smetje", laat hij weten in gesprek met het AD. "Dat vinden we oprecht jammer. Maar verder moet het vooral een feestje zijn. Als amateurclub ver komen in het bekertoernooi, sportief gezien is het misschien niet ideaal, maar als je het ons vraagt is dat precies de charme van het bekervoetbal. En het gebeurt jaarlijks."

Wedden

Meer odds

Van der Zee kan een lach niet onderdrukken. Hij ziet het bekervoetbal ook als een sportieve strijd met Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB. "Kijk eens naar het bekerprogramma. Ik voorspel wat verrassingen, hoor. Onderschat de kracht van de Tweede Divisie niet."

Voor Gemert-voorzitter Carlo Hanzenveld was de keuze om uit te wijken niet moeilijk, maar hij maakte hem wel met pijn in zijn hart. "Op ons eigen sportpark kunnen we de veiligheid gewoon niet garanderen. Fans die vanuit Rotterdam zonder kaartje naar Gemert afreizen, dat heb je gewoon niet in de hand. Het is niet anders."