Vervanger geblesseerde Pröpper: 'Hij was de eerste die zei: kom, we gaan dobbelen'

Vervanger geblesseerde Pröpper: 'Hij was de eerste die zei: kom, we gaan dobbelen'

Gepubliceerd: dinsdag 25 september 2018 om 14:13di 25-09-2018 om 14:13

Dario van den Buijs is de vervanger van Robin Pröpper achterin bij Heracles Almelo, nadat de aanvoerder in het duel met sc Heerenveen een zware kruisbandblessure opliep. Van den Buijs heeft een dubbel gevoel bij zijn basisplek.

"Dat ik zijn plek op deze manier inneem, is niet leuk voor Robin en niet voor mij", laat Van den Buijs weten in gesprek met TC Tubantia. "Ik gun het hem om elke wedstrijd te spelen en om gezond te blijven. Maar we zijn een team en lossen het samen op. Ik appte Robin een paar dagen nadat hij de blessure opliep, om te vragen hoe het ging. Hij zei meteen: Nu kun je het laten zien, pak je kans."

Na de overwinning op De Graafschap kreeg Van den Buijs de felicitaties van Pröpper, die op krukken de kleedkamer binnenkwam. De aanvoerder wil dat zijn ploeg gewoon verder gaat. "In de spelersbus spelen we altijd een dobbelspel, ook op de terugweg vanuit Friesland", vervolgt Van den Buijs. "Robin was de eerste die zei: Kom, we gaan dobbelen. Doorgaan dus."

Van den Buijs twijfelde afgelopen zomer over zijn toekomst. "Ik zou eventueel weggaan bij Heracles. Er was steeds half-half belangstelling en steeds de twijfel: ga ik wel of ga ik niet? Ik was er klaar mee en zei tegen mijn zaakwaarnemer dat ik wilde blijven. Dan zou ik in de winter wel verder kijken. Nu is de situatie weer heel anders."

In de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch staat Van den Buijs wederom in de basis. Dat lijkt niet opvallend, maar coach Frank Wormuth stelt negen andere spelers op dan tijdens de competitiewedstrijd tegen De Graafschap. Alleen Van den Buijs en Mo Osman staan er weer, de rest van de spelers speelde tegen De Graafschap niet.

Poll

Is Van den Buijs de juiste vervanger van Pröpper bij Heracles?

(235 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws