Ook bekerduel komt te vroeg voor De Ligt; Ten Hag gunt bankzitter speeltijd

Ook bekerduel komt te vroeg voor De Ligt; Ten Hag gunt bankzitter speeltijd

25-09-2018 16:04
46

Erik Ten Hag is van plan om wijzigingen door te voeren voor het bekerduel met de Rijswijkse tweedeklasser Te Werve. Eerder werd al bekend dat Dolberg waarschijnlijk in de basis zal starten. 

Op de officiële clubwebsite vertelt Ten Hag dat hij spelers aan de kant gaat houden. Echt 'rust' geven wil hij het echter niet noemen. "Wij willen elke competitie winnen en zullen daarbij in de regel met het sterkste team aantreden." Naast Dolberg lijkt ook Kostas Lamprou in de basis te gaan starten. Dit liet Ten Hag doorschemeren in gesprek met Ajax TV.

"Het is niet uitgesloten dat we woensdag met een andere keeper aantreden dan Andre Onana, dat Kostas Lamprou gaat keepen." De Ajax-trainer benadrukte daarbij dat de Griek niet álle bekerduels zal keepen.  

Matthijs de Ligt ontbreekt tegen Te Werve nog altijd in de selectie van Ajax. De captain is bijna weer fit, maar Ten Hag neemt geen risico. "Zondag was te kort dag, hij was niet honderd procent, het was niet goed genoeg. Het was medisch gezien niet verantwoord." Ten Hag verwacht aankomend weekeinde tegen Fortuna Sittard wél gewoon op De Ligt te kunnen rekenen.