Droomstart voor Klaassen en co: nog steeds ongeslagen ondanks Dilrosun-goal

25-09-2018 20:22
57

Davy Klaassen en Werder Bremen hebben dinsdagavond uitstekende zaken gedaan in de Bundesliga. Werder begon als nummer vier aan de wedstrijd tegen nummer twee Hertha BSC, maar hield de punten in het Weserstadion en klom over de Berlijnse gasten heen.

De groen-witten waren bij de aftrap nog ongeslagen en beleefden een vliegende start van de wedstrijd. Oud-Feyenoorder Nuri Sahin zorgde met een vrije trap voor verwarring in het strafschopgebied en Martin Harnik kon de bal binnen frommelen met de hak: 1-0. Vlak voor rust sloeg Werder opnieuw toe via een standaardsituatie. Centrale verdediger Milos Veljkovic torende na een corner boven zijn bewaker Niklas Stark uit en kopte de 2-0 binnen.

De tweede treffer was een domper voor Hertha, dat juist sterker begon te worden. Na de rust kwam het weer terug in de wedstrijd via Javairo Dilrosun: de jeugdinternational van Oranje pikte een steekpass van Vedad Ibisevic op en wist vanuit een vrijwel onmogelijke hoek de korte hoek te vinden. Werder leek een hete slotfase tegemoet te gaan, maar Max Kruse herstelde de marge al snel weer met een benutte penalty.

De Noord-Duitsers komen met de overwinning op elf punten, één meer dan Hertha en één minder dan koploper Bayern München. Der Rekordmeister speelt later op de dinsdagavond nog thuis tegen FC Augsburg.