De Graafschap ontsnapt na penalty's, Cambuur na verlenging tegen amateurs

De Graafschap ontsnapt na penalty's, Cambuur na verlenging tegen amateurs

25-09-2018 22:27
26

Sparta is in de KNVB Beker op sensationele wijze uitgeschakeld door de amateurs van VV Noordwijk. De Rotterdammers gingen met 3-2 ten onder, hoewel doelman (!) Roy Kortsmit nog bijna een verlenging afdwong. De Graafschap en SC Cambuur moesten verlengen tegen een amateurclub.

VV Noordwijk-Sparta 3-2
Sparta moest het hoofd buigen na een bezoek aan Sportpark Duinwetering. De Kasteelheren kwamen tegen derde divisionist VV Noordwijk al vroeg op achterstand dankzij rechtsback Denzel James. Spits Abdou Harroui herstelde nog voor rust de marge met een mooie krul en een frommelgoal. De thuisploeg zorgde echter voor een stunt: Raies Roshanali maakt kort na rust de gelijkmaker en Sabir Achefay liet Sportpark Duinwetering ontploffen met de 3-2. Kortsmit ging in de slotfase mee naar voren, maar kopte op de lat, waarna de thuisploeg feest kon vieren.

Wedden

Meer odds

VVSB-De Graafschap 3-3 (De Graafschap wint na penalty's)
VVSB zorgde in 2016 voor een enorme sensatie door de halve finale van de beker te halen. Dinsdagavond had De Graafschap zijn handen vol aan de cupfighter uit Noordwijkerhout. Na geklungel van reservedoelman Agil Etemadi zorgde Tommy Bekooij voor de 1-0. Toen Robert Klaasen rood kreeg, leken de rapen helemaal gaar voor de Superboeren. De Graafschap toonde karakter en de backs Backs Myenty Abena en Leeroy Owusu leken uit de groeien tot de reddende engelen. Een kwartier voor tijd, direct na de 1-2 van Owusu, maakte Bekooij met het hoofd zijn tweede treffer.

Lulinho Martins zette VVSB in de verlenging op het goede spoor door de 3-2 te maken. De Graafschap toonde echter wederom veerkracht en invaller Frank Olijve tikte de 3-3 binnen uit een scrimmage. Tijdens de noodzakelijke strafschoppenserie ging uitgerekend Bekooij als eerste in de fout. Alle penaltynemers van De Graafschap hielden hun zenuwen in bedwang en Erik Bakker schoot de Achterhoekers naar de volgende ronde.

Scheveningen-SC Cambuur 2-3 (na verlenging)
SC Cambuur is bezig aan een uitstekend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie, maar heeft overuren moeten maken in Scheveningen. De nummer zeventien van de Tweede Divisie poetste de 0-1 van de Let Andrejs Cigaņiks weg door twee treffers van spits Joël Donald. Nigel Robertha dwong kort voor tijd een verlenging af met zijn 2-2. Sai van Wermeskerken zorgde in de dertig extra minuten voor opluchting bij Cambuur met een fraaie afstandspoging. De thuisploeg bleef in de verlenging met negen man over na rode kaarten voor Kevin Gomez Nieto en Levi Schwiebbe en kon geen vuist meer maken.

FC Den Bosch-Heracles Almelo 1-2
Heracles Almelo, de verrassende nummer vier van de Eredivisie, bekerde door ten koste van FC Den Bosch. Trainer Frank Wormuth had bijna zijn gehele basiselftal omgegooid en gaf Vincent Vermeij een kans in de spits. Die greep de Noord-Hollander met beide handen aan: na de vroege 1-0 door Stefan Velkov maakte Vermeij direct gelijk, waarna hij na rust de winnende 1-2 binnen kopte.

FC Volendam-Willem II 1-2
Willem II was op het kunstgras van FC Volendam de betere partij, maar wist dat nauwelijks in de score tot uitdrukking te brengen. Na de vroege 0-1 van Donis Avdijaj zakten de Tricolores weg en moesten ze na een fraaie afstandsknal van Martijn Kaars de 1-1 incasseren. Fran Sol zorgde na rust voor 1-2: deze voorsprong werd wél over de streep getrokken door de Tilburgers.

De overige uitslagen:
Helmond Sport-Fortuna Sittard 0-5
DVS '33-Roda JC 0-6
Go Ahead Eagles-FC Eindhoven 2-0
Westlandia-VVV 0-3
Almere City-FC Dordrecht 1-0
Rijnsburgse Boys-TOP Oss 1-1 (TOP Oss wint na strafschoppen)
Spakenburg-sv DFS 3-0
Koninklijke HFC-Harkemase Boys 4-0
ODIN '59-FC Lisse 2-0
Kozakken Boys-ONS Sneek 3-1
AFC-Telstar 5-0
RKC Waalwijk-NAC Breda 2-0