Nijland: 'Ik ga alleen bij verlies naar het supportershome. Kom er nu wat te vaak'

Nijland: 'Ik ga alleen bij verlies naar het supportershome. Kom er nu wat te vaak'

Gepubliceerd: dinsdag 25 september 2018 om 22:07di 25-09-2018 om 22:07

FC Groningen staat onderaan in de Eredivisie, maar Hans Nijland weigert te spreken van een crisis. De algemeen directeur van de Trots van het Noorden raakt niet in paniek nadat zijn club pas een van de zes Eredivisie-duels wist te winnen.

"Of hier een crisis is? Nee, er is hier geen crisis", vertelt Nijland aan de NOS. "Als wij een wedstrijd verliezen, dan ga ik naar het supportershome. Alleen als we verliezen, anders niet. Ik kom er nu wat te vaak."

"Crisis? Dan ben je nog verder van huis. In dit soort situaties kun je maar één ding doen. Vol voor elkaar knokken. Het zijn clichés, ik weet het. Je koopt er helemaal niets voor op dit moment. Je moet keihard in elkaar blijven geloven en ervoor knokken."

De situatie rond Sergio Padt helpt Groningen niet. "Dat zorgt toch weer voor heel veel onrust", zegt Nijland, die geen reden ziet om Padt zelf ook te straffen. Het OM heeft een onderzoek ingesteld naar de doelman. "Hij is diep door het stof gegaan. Ik ben overtuigd van zijn oprechte excuses. Dit past helemaal niet bij het beeld dat ik van hem heb."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws