Robben kan eerste puntenverlies van Bayern München niet voorkomen

25-09-2018 22:30
27

Bayern München is tegen het eerste puntenverlies van het seizoen aangelopen. Der Rekordmeister leek dankzij een goal van Arjen Robben te winnen, maar in de slotfase maakte Felix Götze gelijk voor FC Augsburg: 1-1.

Bayern won de eerste vier duels zonder problemen, maar Augsburg maakte een einde aan de foutloze reeks van de club. In de Allianz Arena was de ploeg van Niko Kovac negentig minuten lang de bovenliggende partij. Het duurde echter even voor de score werd geopend. Bayern kreeg in het eerste kwartier twee grote kansen. Thomas Müller schoot op de paal en even later ramde Renato Sanches de bal naast.

Augsburg, waar Jeffrey Gouweleeuw in de basis stond, kon daar weinig tegenover stellen. Bayern liet in de eerste helft meerdere keren na om op 1-0 te komen, maar na de rust kon de ploeg van Kovac alsnog juichen. Serge Gnabry eiste met een mooie solo de hoofdrol op, maar het was Robben die afrondde. De 98e goal van de Nederlander in Duitse dienst leek erg veel op de tweede goal die hij in 2014 maakte in de met 5-1 gewonnen wedstrijd tegen Spanje op het WK.

Het leek allemaal goed te komen voor Bayern, dat de tweede goal maar niet kon maken. Vlak voor tijd zorgde Götze echter voor een schokgolf in de Allianz Arena. De verdediger annex middenvelder was alert in het strafschopgebied en kon de bal van dichtbij met de borst binnen werken. Even later floot de scheidsrechter af.