Derby County kegelt Man United uit League Cup na zenuwslopende strafschoppenreeks

25-09-2018 23:10
37

Derby County heeft voor een absolute stunt gezorgd door Manchester United uit de League Cup te kegelen. De Championship-club wist een strafschoppenserie uit het vuur te slepen, die ook gewonnen werd: 7-8. Na reguliere speeltijd stond het 2-2.

The Red Devils kwamen al na drie minuten spelen op 1-0 door Juan Mata, maar makkelijk werd het absoluut niet voor United. Het Derby County van Frank Lampard had het tactisch goed voor elkaar en wist United goed op afstand te houden. De ploeg kreeg zelfs kansen om gelijk te maken. Het duurde echter lang voor dat gebeurde. In minuut 59 maakte Harry Wilson op sensationele wijze zijn eerste doelpunt voor Derby door waanzinnig raak te schieten in de kruising.

Het leek volledig in de soep te lopen voor United, dat even van de leg was door de wereldgoal. Reservedoelman Sergio Romero kreeg rood na een handsbal buiten het strafschopgebied en vijf minuten voor tijd maakte Jack Marriot de 1-2, nadat derde keeper Lee Grant een schot van Mason Mount pareerde.

Het bleek echter niet de nekslag voor United. In de allerlaatste minuut zorgde Marouane Fellaini echter voor de gelijkmaker en dus een strafschoppenserie. Derby en United schoten hun eerste vijf penalty's raak, waarna het om en om ging. Nadat Derby ook na acht strafschoppen nog foutloos was, miste Phil Jones namens United. Daardoor bekert Derby door en moet José Mourinho vrezen voor zijn baan.