'Haha, zo lig je op het strand met Ziyech en zo sta je tegenover hem op het veld'

'Haha, zo lig je op het strand met Ziyech en zo sta je tegenover hem op het veld'

26-09-2018 07:12
23

Te Werve is als tweedeklasser de laagst spelende club in de KNVB Beker. De Rijswijkse amateurs verheugen zich op het treffen met Ajax.

Farid Overman, speler van Te Werve, lag vorige zomer met Hakim Ziyech op het strand van Curaçao. Hij is goed bevriend met Leroy Fer en tijdens hun vakantie ontmoetten zij de Ajax-spelmaker en zijn vrienden. "Ik zat de loting te kijken en dacht: Haha, zo lig je op het strand met Ziyech en zo sta je tegenover hem op het veld", zegt Overman in het Algemeen Dagblad.

"Maar Ajax komt vast met het tweede elftal zonder Ziyech. Niet erg hoor. Er blijven nog genoeg goede spelers over. Kasper Dolberg. Ook top.", aldus Overman, die fan is van Ajax. "Ik zit regelmatig in de Johan Cruijff Arena. Gruwelijk om dan een keer tegen die gasten te spelen natuurlijk. Via Fer kom ik vaak in de stadions om te kijken naar de topspelers. Nu dus een keertje tegen hen. Mooi hoor. Als Ajacied ben ik in de minderheid hier. We hebben fans van ADO, Feyenoord en PSV."

Hoofdsponsor Warry Mink kan het nauwelijks geloven. "Tamelijk maf om dit nu mee te maken. We keken naar de loting met een paar mensen van de club. En dan volgt zo'n bombardement op je telefoon, hè. Mooi, joh. Zo'n janboerenfluitjesclub tegen het grote Ajax." Het duel wordt dinsdagavond gespeeld in het stadion van Noordwijk. De aftrap is om 20.45 uur.