Als dat zo is, dan moet niet Danny Buijs, maar Hans Nijland opstappen

"Als dat zo is, dan moet niet Danny Buijs, maar Hans Nijland opstappen"

26-09-2018 07:20
16

Een vliegensvlug vertrek van trainer Danny Buijs is ábsoluut niet aan de orde bij FC Groningen. Dat zegt algemeen directeur Hans Nijland in gesprek met De Telegraaf. Onder Buijs, afgelopen zomer aangesteld, is De Trots van het Noorden rampzalig begonnen aan het nieuwe seizoen. 

In de wandelgangen zingt de naam van Erwin Koeman momenteel rond. De assistent van Phillip Cocu bij Fenerbahçe zou zelfs al gepolst zijn. "Als dat zo zou zijn, dan zou ik toch een ongelooflijke nietsnut zijn? Als dat zo is, dan moet niet Danny Buijs, maar Hans Nijland opstappen bij FC Groningen", reageert de Groningen-directeur.

"Maar dat is allebei totaal niet aan de orde. We hebben heel bewust gekozen voor Danny. Daarbij zijn we niet over één nacht ijs gegaan, totaal niet. We hebben talloze gesprekken gevoerd en er heel bewust een assistent als Hennie Spijkerman bij gezocht."

"Als we dan na zes wedstrijden, op z'n Belgisch gezegd, gaan panikeren, dan zou ik een geweldige nietsnut zijn. Hier geldt: achter elkaar staan, knokken, knokken, knokken. En uiteindelijk gaan we het flikken. Ook al is het lastig."

Donderdagavond speelt FC Groningen voor eigen publiek een bekerwedstrijd tegen FC Twente. Zondag wacht FC Utrecht in competitieverband.