Nijhuis kreeg De Jong op de kast met penalty-grap: Je schiet hem er toch niet in

Nijhuis kreeg De Jong op de kast met penalty-grap: "Je schiet hem er toch niet in"

26-09-2018 09:30
43

PSV-spits Luuk de Jong was twee seizoenen geleden ábsoluut niet blij met Bas Nijhuis toen laatstgenoemde in het veld een grapje maakte over de matige vorm en de gemiste strafschoppen van de aanvaller. Nijhuis vertelt dat aan Andy van der Meyde in YouTube-show Met Andy in de Auto. 

"Het was volgens mij in het jaar dat Feyenoord kampioen werd, ik floot PSV dat jaar zes of zeven keer", aldus de leidsman. "Luuk de Jong scoorde toen niet, hij liep heel gefrustreerd rond. Alles ging mis, penalty's gingen mis..."

Wedden

Meer odds

"Wat-ie toen veel deed: als het niet lukte, kwam hij constant protesteren. Dan krijg je elke keer die gele kaart. Op een keer dacht ik: ik moet dat anders oplossen. Telkens geel geven is ook niks. Bij PSV-Heracles ging hij de zestien in, hij wilde een strafschop - maar het was er absoluut geen."

"De Jong kwam daarna op me afgestormd. Nijhuis dit-en-dat. Ik dacht, ik doe het een keer anders. Ik zei tegen hem: Luuk, ik kan je wel een penalty geven, maar je schiet hem er toch niet in. Daar was-ie niet heel blij mee, haha. Nu kunnen we er wel om lachen. Dat hoort toch?" 

 De anekdote van Nijhuis over de Jong is in de video van Met Andy in de Auto te zien vanaf 9.00.