Buijs heeft mededeling voor spelersgroep: nieuwe aanvoerder bekend

Buijs heeft mededeling voor spelersgroep: nieuwe aanvoerder bekend

26-09-2018 10:39
19

Mike te Wierik is de nieuwe aanvoerder van FC Groningen. Hij neemt de aanvoerdersband over van Sergio Padt, die na zich te hebben misdragen in de trein zelf zijn aanvoerdersband inleverde. Dat heeft de club laten weten via de officiële kanalen.

Groningen-trainer Danny Buijs heeft de spelersgroep voor de training geïnformeerd over het feit dat Te Wierik de nieuwe aanvoerder is. Groningen zat zonder aanvoerder nadat doelman Padt zijn aanvoerdersband had ingeleverd. 

Padt pakte zondagavond na FC Groningen - AZ (1-3) de trein, omdat hij na afloop van de wedstrijd gedronken had. Padt had niet ingecheckt en toen hij zijn kaartje moest laten zien ontstond er onenigheid. "Ik ben in de trein gestapt en op een bepaald moment heb ik mij toen onfatsoenlijk gedragen. Dit is ongelooflijk dom geweest", liet Padt eerder weten aan de clubsite van FC Groningen. "Daarom vind ik ook dat ik niet langer aanvoerder kan zijn van FC Groningen en dat doet me pijn, want iedereen weet hoe vereerd ik was met de aanvoerdersband."

Groningen heeft besloten om Padt zelf niet te straffen. "Hij heeft zijn aanvoerdersband ingeleverd en is door de publiciteit aardig door het stof gegaan. Vervolgens moeten wij afwachten hoe het OM hiermee omgaat. Hij is ook zeer zelfbewust. Ik ga niet op de stoel zitten van het Openbaar Ministerie."