Bijlow, Rosario en sensatie Groeneveld debuteren in voorselectie Oranje

Bijlow, Rosario en sensatie Groeneveld debuteren in voorselectie Oranje

26-09-2018 12:13
303

Feyenoord-doelman Justin Bijlow, middenvelder Pablo Rosario (PSV) en Club Brugge-aanvaller Arnaut Danjuma Groeneveld debuteren in de voorselectie van het Nederlands elftal. De KNVB meldt dat woensdagmiddag. 

Bondscoach Ronald Koeman heeft in totaal 31 spelers geselecteerd voor de interlands tegen buurlanden Duitsland en België. De seelctie van Oranje bevat dus drie nieuwe namen: Bijlow, Rosario en Groenveld.

Bijlow is sinds dit seizoen eerste keeper in De Kuip. Hij won de concurrentiestrijd van Kenneth Vermeer en nam het stokje over van Brad Jones. De selectie van Bijlow gaat ten koste van Sergio Padt, die sinds zondag volop in de aandacht staat: hij werd opgepakt na een incident in de trein en leverde maandag zijn aanvoerdersband bij FC Groningen in. De andere keepers in de selectie van Koeman zijn Jasper Cillessen, Jeroen Zoet en Marco Bizot. 

Rosario heeft zich de laatste maanden opgewerkt tot basisklant bij PSV. Afgelopen zondag was de 21-jarige middenvelder de grote uitblinker aan Eindhovense zijde tijdens de kraker tegen Ajax.

Groeneveld, eveneens 21 jaar, blonk vorig seizoen uit bij NEC en verdiende zo een miljoenentransfer naar Club Brugge. In België is de vleugelaanvaller fantastisch begonnen. Hij scoorde al vier keer in de Jupiler Pro League. Groeneveld, die zichzelf liever Danjuma noemt, beschikt óók over een Nigeriaans paspoort. 

Geen Janmaat en Berghuis
Opvallend: Steven Berghuis zat de laatste keer nog bij de voorlopige groep van Koeman. Hij overleefde de schifting uiteindelijk niet. Nu ontbreekt de vleugelaanvaller van Feyenoord ook in de voorselectie. Datzelfde geldt voor Daryl Janmaat (Watford), die tijdens het afscheidsduel van Wesley Sneijder tegen Peru zelfs nog speeltijd kreeg. 

Daarnaast behoorden Guus Til (AZ) en Eljero Elia (Başakşehir) medio augustus nog tot de laatste voorselectie van Oranje. Hun namen ontbreken nu eveneens. 

Op zaterdag 13 oktober speelt Nederland tegen Duitsland in het kader van de Nations League. Drie dagen later volgt een oefenduel met België in Brussel.