'Botman zou het er tegen Luuk de Jong beter vanaf hebben gebracht dan Frenkie'

'Botman zou het er tegen Luuk de Jong beter vanaf hebben gebracht dan Frenkie'

26-09-2018 14:26
53

Ajax-trainer Erik ten Hag had tijdens het ontluisterende duel met PSV van afgelopen zondag (3-0 nederlaag) beter kunnen kiezen voor Sven Botman dan Frenkie de Jong in het centrum van zijn defensie. Althans, dat stelt Henk Spaan. 

'Botman (18) zou het er tegen Luuk de Jong beter vanaf hebben gebracht dan Frenkie', schrijft de columnist van Het Parool woensdag. De Jong en zijn defensieve partner Daley Blind hadden het in het Philips Stadion 90 minuten lastig met Luuk de Jong. De targetman tekende voor de 2-0 en was samen met controleur Pablo Rosario de grote uitblinker aan Eindhovense zijde.

Botman (foto) speelt momenteel zijn wedstrijden voor Ajax O19, dat onder leiding staat van John Heitinga. Die ploeg won dinsdag met 4-2 van PSV O19. 'Ajax was beter, hoewel PSV over het grootste talent beschikte, Mohammed Ihattaren, een 16-jarige linksbenige voetballer over wie ik eerder heb geschreven. Zo'n speler had Ajax niet, hoewel je nooit weet hoe ver Brian Brobbey (16) gaat komen', schrijft Spaan. 'Sommige mensen vinden hem te groot en te sterk. En Lukaku dan?'

Lees ook: 'Ajax denkt na zeperd bij PSV aan nieuwe verdediger: oude bekende in beeld'