'Goed dat ik mijn contract heb ingeleverd bij Groningen, het ontplofte daar echt'

'Goed dat ik mijn contract heb ingeleverd bij Groningen, het ontplofte daar echt'

26-09-2018 14:44
18

Timo Letschert weet van zichzelf dat hij vanwege zijn mentaliteit en noeste drang om te slagen soms over de schreef kan gaan. Dat bleek wel tijdens zijn mislukte periode bij FC Groningen. 

"Je bent negentien jaar en staat niet in de basis. Dan kun je de trainer wel schieten. Ik was echt lastig, een hoofdpijndossier voor de trainer. Dan sla je het liefst iemand op z'n bek. Inmiddels reageer ik het niet meer af op trainers, maar zoek ik het eerst bij mezelf", blikt Letschert - dit seizoen door Sassuolo verhuurd aan zijn oude club FC Utrecht - terug met Voetbal International. 

"Achteraf heb ik wel medelijden met Erwin van de Looi. Ik was echt lastig in die tijd. Ik was zó gebrand op succes. Dat knaagde aan me. Dan stond ik niet in de basis, ik kon het gewoon niet geloven. Dat was dan zíjn schuld. Hoe kan het dat jij mij op de bank zet?"

"Het is maar goed dat ik mijn contract heb ingeleverd, het ontplofte daar echt. Ik heb in die periode dingen verkeerd gedaan. Tegelijkertijd is het ook mijn basis. Het dwingt me om elke dag hard te trainen, het maximale van mezelf te vragen. Ik heb nu die balans gevonden."

Lees ook: 'Pijnlijke' terugkeer naar FC Utrecht: "Op de een of andere manier knaagde het"