Voormalig Feyenoord-verdediger: 'Komst Van Persie was enorm belangrijk voor ons'

Voormalig Feyenoord-verdediger: 'Komst Van Persie was enorm belangrijk voor ons'

26-09-2018 15:41
14

Kevin Diks denkt met goede gevoelens terug aan zijn huurperiode bij Feyenoord. De back van Fiorentina vindt dat hij door zijn periode bij Feyenoord nu beter weet wat hij wel en niet kan.

Vooral de komst van Robin van Persie bij Feyenoord halverwege het vorige seizoen vond Diks belangrijk. "We kenden een zeer moeilijk eerste half jaar", aldus Diks in gesprek met ELF Voetbal. "De komst van Van Persie was erg belangrijk voor ons. Toen hij binnenkwam, ontstond er weer een positieve sfeer binnen de groep. We zagen hem allemaal als een vedette. Hij speelde een belangrijke rol binnen en buiten het veld. Hij gaf veel adviezen en was heel erg bij het team betrokken. Hij wilde er alles aan doen om de ploeg op sleeptouw te nemen."

Wedden

Meer odds

Tijdens de voorbereiding op dit seizoen bij Fiorentina voelde de rechtsback het vertrouwen van coach Stefano Pioli. "Bij aanvang van het seizoen werd me gezegd dat ik mocht vertrekken. Die beslissing is enkele weken later teruggetrokken. Ik speelde heel goed in de voorbereiding waarna de trainer aangaf me toch te willen behouden. Daardoor ben ik nu de tweede rechtsback in het team. Persoonlijk was mijn periode bij Feyenoord zeer belangrijk. In het laatste deel van het jaar ontwikkelde ik mijzelf ontzettend. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik nu bij Fiorentina ook daadwerkelijk een echte kans krijg."

Lees ook: Diks: "Ik vond de handsbal waaruit de strafschop werd gegeven vrij dubieus"