AFC-trainer niet helemaal verbaasd na bekerstunt: 'Sommigen van ons zijn beter'

AFC-trainer niet helemaal verbaasd na bekerstunt: 'Sommigen van ons zijn beter'

Gepubliceerd: woensdag 26 september 2018 om 15:37wo 26-09-2018 om 15:37

AFC zorgde dinsdagavond voor een daverende verrassing door Telstar uit te schakelen. De cijfers logen er niet om: 5-0. Trainer Uli Landvreugd is echter niet helemaal verbaasd over de zege.

"Iedereen bij ons heeft betaald voetbal gespeeld, bij clubs als AZ, Vitesse, Go Ahead en ADO. Onze jongens hebben dezelfde bagage als die van Telstar, maar hebben voor een maatschappelijke carrière gekozen. We zijn net zo goed en sommigen van ons zijn zelfs beter", stelt hij tegenover Het Parool.

Volgens Landvreugd was het alleen de vraag of zijn spelers fysiek goed genoeg zouden zijn. "We hebben ze meteen vastgezet, dat hebben we goed gedaan. Ik denk dat we mentaal verder zijn. We hebben ook meer wedstrijden in de benen", meent hij. "Iedereen was uitzinnig. Volgens mij is het ook wel even geleden dat AFC doorging naar de tweede ronde. We kwamen bij elkaar in de kleedkamer: het was zingen, dansen - het bier vloog door de lucht."

Voorzitter Ad Westerhof was in zijn nopjes na de bekerstunt. "Ik heb echt met open mond staan kijken. De drive van die jongens, geweldig. Ik denk dat Telstar verbaasd was hoe wij erin klapten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws