Ajax Vrouwen komen matige eerste helft te boven en leveren unieke prestatie

26-09-2018 19:59
17

Het dameselftal van Ajax heeft woensdagavond voor een primeur gezorgd. De ploeg van trainer Benno Nihom bleef overeind tegen Sparta Praag en heeft voor het eerst in de geschiedenis de achtste finale van de Champions League gehaald.

De regerend landskampioen reisde met een riante uitgangspositie naar Tsjechië af: de heenwedstrijd op Sportpark De Toekomst had een 2-0 overwinning opgeleverd. Sparta Praag had voor rust echter het betere van het spel en kwam na een klein half uur spelen op voorsprong. De Amerikaanse spits Christina Burkenroad wist doelvrouw Lize Kop te passeren.

Ajax wist na de moeizame eerste helft echter direct orde op zaken te stellen. Zes minuten na rust stonden de Amsterdamsen ineens met 1-2 voor dankzij twee treffers van Vanity Lewerissa. De van PSV overgekomen spits bleef tot twee keer toe ijzig kalm toen ze oog in oog kwam met keepster Ivana Pizlova. Ajax zat in een zetel en kon zich zelfs nog een gemiste penalty van Kelly Zeeman permitteren.

Ajax weet nog niet welke tegenstander het zal treffen in de volgende ronde. De loting voor de achtste finales zal plaatsvinden op maandag 1 oktober.