'Uitgesproken Mourinho zorgt voor tweespalt bij spelers, bestuur houdt vertrouwen'

'Uitgesproken Mourinho zorgt voor tweespalt bij spelers, bestuur houdt vertrouwen'

26-09-2018 20:24
29

Manchester United-manager José Mourinho zit in de knel op Old Trafford, stelt ESPN vast. De Portugees heeft Paul Pogba zijn aanvoerdersband afgenomen en leverde na de League Cup-uitschakeling door Derby County openlijke kritiek op Phil Jones en Eric Bailly.

Dit is bij een groot deel van de spelersgroep totaal verkeerd gevallen, meldt ESPN op basis van bronnen dichtbij Old Trafford. Naar verluidt is er nog maar 'een handvol spelers' die achter Mourinho staat. De Portugees wordt verweten dat hij eerst zijn spelers de tent uit vecht en vervolgens verwacht dat ze voor hem door het vuur gaan. Een anonieme relatie van Mourinho's zaakwaarnemer Mino Raiola meent dat de Portugees zijn karakteristieke gevoel voor 'people management' kwijt is.

Opmerkelijk genoeg lijkt het bestuur van The Mancunians wél achter zijn manager te staan. Voorzitter Ed Woodward, tijdens de voorbereiding nog regelmatig bekritiseerd vanwege zijn gebrek aan dadendrang op de transfermarkt, vertrouwt er naar verluidt op dat de 55-jarige Portugees het tij kan keren.