'Er was een kans dat hij wegging bij PSV, maar ik focus me gewoon op mezelf'

'Er was een kans dat hij wegging bij PSV, maar ik focus me gewoon op mezelf'

27-09-2018 07:18
8

Eloy Room mocht woensdagavond weer minuten maken bij PSV en is daar blij mee. De reservedoelman van de Eindhovenaren zit achter Jeroen Zoet op de bank en mag ook niet meer uitkomen voor het beloftenelftal, waardoor hij een stuk minder speelminuten maakt dan vorig seizoen.

"Het zat er wel aan te komen. Voor mij was het minder, omdat ik vorig jaar minuten maakte bij Jong", zegt Room tegen Omroep Brabant. "Nu speel ik minder wedstrijden. We zullen zien hoe het blijft lopen. Hopelijk kan ik blijven spelen en m'n wedstrijden meepakken."

Room mocht woensdagavond onder de lat staan bij PSV, dat het opnam tegen Excelsior Maassluis. De doelman had weinig te doen. "Dat is wel vaker in de eerste ronde van de beker, maar ik ben toch blij dat ik negentig minuten heb gespeeld en de nul heb gehouden. Ik heb niet veel te doen gehad, maar deze wedstrijden wil je wel winnen. We moesten een ronde verder. Dat is het enige wat telde. Ik denk dat ik al genoeg heb laten zien wat ik kan, dus dat is niets nieuws voor de trainer."

Room heeft de situatie rond Zoet ongetwijfeld in de gaten houden. "Er was een kans dat hij wegging, maar ik focus me gewoon op mezelf. Als het zou gebeuren dan gebeurde het en waren er meer kansen voor mij. Uiteindelijk is het voor de club goed dat Jeroen heeft bijgetekend. De samenwerking met hem is altijd goed. Ik moet gewoon goed m'n best blijven doen en de kansen die ik krijg pakken."