Arnhem en Gelderland: 'Geen betrokkenheid bij huurovereenkomst Gelredome'

Arnhem en Gelderland: 'Geen betrokkenheid bij huurovereenkomst Gelredome'

Gepubliceerd: donderdag 27 september 2018 om 07:25do 27-09-2018 om 07:25

Nu Vitesse de huurovereenkomst met stadion Gelredome heeft opgezegd moeten gesprekken worden gevoerd over een nieuw huurcontract. De gemeente Arnhem en de provincie Gelderland zien daarbij geen rol voor zichzelf weggelegd. 

Dat stellen woordvoerders van de overheden tegenover het Algemeen Dagblad. Nu Vitesse het contract heeft opgezegd wil het om de tafel met Exploitatiemaatschappij GelreDome en de nieuwe stadioneigenaar Nedstede Leisure Participaties uit Amsterdam.

Topman Michael van de Kuit van Nedstede zou graag willen dat gemeente Arnhem en de provincie Gelderland daarbij aanschuiven. Die denken daar zelf echter anders over. "Wij hebben geen betrokkenheid bij de huurovereenkomst", aldus de woordvoerder van gedeputeerde Jan Markink. Ook de gemeente voelt daar niks voor. "Het is een zaak tussen Vitesse en nieuwe eigenaar/hoofdverhuurder. Daar is de gemeente geen partij in."

Vitesse moest voor 1 oktober beslissen of het de verbintenis met de Exploitatiemaatschappij Gelredome langdurig wilde verlengen. Wanneer de club dat niet zou doen, zou de verbintenis automatisch worden verlengd. Het nieuwe contract zou dan doorlopen tot 2043. De huidige verbintenis loopt tot 2023.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws