Slutsky woest om 'baggerveld' en slecht licht: 'Bond had dit veld moeten afkeuren'

Slutsky woest om 'baggerveld' en slecht licht: 'Bond had dit veld moeten afkeuren'

27-09-2018 07:40
54

Vitesse-trainer Leonid Slutsky was niet bepaald te spreken over de omstandigheden waaronder de Arnhemmers woensdagavond hun bekerwedstrijd af moesten werken. Volgens de Rus had de wedstrijd tegen de amateurs van RAKV Volendam niet door mogen gaan.

Na afloop van de met 1-2 gewonnen wedstrijd werd bij Vitesse veel geklaagd over de harde ondergrond en het slechte zicht. "Ik begrijp niet dat de Nederlandse voetbalbond op zo'n ondergrond een wedstrijd laat afwerken", aldus een boze Slutsky tegenover De Gelderlander. "Dit is toch een serieuze competitie? Dan moeten de omstandigheden toch voetbal ademen? De sfeer rond het veld was prachtig, hoor. Maar dat er op zulke baggervelden bekervoetbal wordt geprogrammeerd, heb ik nog nooit meegemaakt. De bond had dit veld moeten afkeuren. Dit was gevaarlijk voor de spelers. Ook voor die van Volendam."

De Vitesse-trainer had liever gezien dat de wedstrijd in het stadion van FC Volendam was gespeeld. "Dan heb je dus een stadion tot je beschikking en zet je een wedstrijd op een verouderd kunstgrasveld neer. Dat vind ik onbegrijpelijk." Vitesse-aanvoerder Maikel van der Werff sloot zich aan bij de woorden van de trainer. "Het veld was verschrikkelijk. En ja, daar hebben we heus wel rekening mee gehouden. Maar dit heet in Nederland de charme van het bekertoernooi, hè. Voetballen bij amateurclubs. Op een slecht verlicht veld."

Slutsky had nog wel positieve woorden over voor de aansluitingstreffer van RKAV Volendam. "Dat is de mooiste goal van deze bekerronde", aldus de Rus. "Ik kan niet anders zeggen dat ik daarvan heb genoten. Maar ik hoop nu in de volgende ronde wel op een normaal veld en voldoende lichtsterkte."