'Ik speel niet veel bij Ajax, dus je ziet dat ik geen vriendje van Ten Hag ben'

'Ik speel niet veel bij Ajax, dus je ziet dat ik geen vriendje van Ten Hag ben'

27-09-2018 16:12
65

Zakaria Labyad spreekt met klem tegen dat hij 'het vriendje van Erik ten Hag' is. De Ajax-trainer haalde Labyad deze zomer naar Amsterdam, nadat de twee succesvol samenwerkten bij FC Utrecht.

Van vriendjespolitiek is geen sprake, benadrukt Labyad in gesprek met Ajax Life. "Daar mag absoluut een streep door. Dat is verzonnen door de media. Als Louis van Gaal spelers meeneemt naar een andere club dan wordt er niets van gezegd, maar bij onze trainer wel. Ik speel niet zo veel, dus je ziet dat ik geen vriendje van Ten Hag ben."

Woensdagavond speelde Labyad zijn eerste volledige wedstrijd in het Ajax-shirt. Met twee goals had hij een aanzienlijk aandeel in de bekerzege op Te Werve (0-7). Opvallend was het moment dat de aanvaller tijdens de wedstrijd het rugnummer van een Te Werve-speler checkte.

Dat was niét om na de wedstrijd shirtje te ruilen. "Haha, nee. Dat was die schopper!", lacht Labyad. "Hij liep de hele tijd te schoppen. Dan is het thuis verkeerd opgevat. Waarom schop je zo? Dit is een mooie wedstrijd, geniet er nu van, zei ik. Dit is voor die jongens de wedstrijd van hun leven, dus ik snap het enthousiasme."